Halállistát hagyhatott és a gyilkosság napján vehette a fegyverét a virginiai lövöldöző

bűnügy
2022 november 25., 20:19
comments 1

Néhány órával a gyilkosság előtt vásárolhatta a fegyverét, halállistát és jegyzeteket is hagyott a telefonján a férfi, aki helyi idő szerint kedd este legalább tíz embert lelőtt egy Walmart szupermarketben Virginia államban, írja az AP.

A rendőrség pénteken közölte, hogy az elkövető, Andre Bing telefonjában talált jegyzetek szerint munkatársai folyamatosan gúnyolták és zaklatták a férfit. Bing az egyikben azt írta:

„Az egyetlen kívánságom, hogy elölről kezdhessem, és hogy a szüleim jobban odafigyeljenek a szociális hiányosságaimra”és, hogy olyan, mintha a Sátán vezetné őt. A jegyzetekből úgy tűnt, hogy konkrét személyek neveit is megemlítette, majd ezeket később törölte.

Bing kedd éjjel legalább tíz embert ölt meg az amerikai Virginia államban lévő Chesapeake-ben található Walmart szupermarketben. A férfi feltételezhetően a bolt vezetője volt, a lövöldözés után önmagával is végzett a helyszínen. A rendőrség szerint az általa használt pisztolyt legálisan vásárolták aznap reggel, és Bing nem volt büntetett előéletű.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt