Jönnek az arany és a szürke pipák a Twitterre

TECH
2022 november 25., 11:09
comments 9

„Arany pipa a cégeknek, szürke pipa a kormányoknak, kék az egyéneknek (akár hírességek, akár nem). Fáj, de muszáj” - írta Elon Musk, a Twitter tulajdonosa.

photo_camera Fotó: SAMUEL CORUM/AFP

Musk az elmúlt hetekben többek közt azzal okozott felfordulást, hogy bejelentette, pénzért fogják adni a kék pipát, amit mostanáig ismert emberek és szervezetek kaptak meg az oldalon, bizonyítva hitelességüket. Sokan attól tartottak, az új rendszerben kamuprofilok fogják ellepni a Twittert. Musk most azt ígéri, senki sem fog pipát kapni ellenőrzés nélkül.

Egyéni felhasználók extra logót is kaphatnak a nevük mellé, ha jelezni szeretnék, hogy bizonyos szervezethez kapcsolódnak, de csak akkor, ha az adott szervezet is jóváhagyja.

A fizetős programot egyelőre leállították, de november végén elvileg arra is visszatérnek. (Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.