Elismerte az ukrán külügyminiszter, hogy olyan országoktól is kapnak fegyvereket, amik ezt nem vállalják nyilvánosan

háború
2022 november 26., 17:52
comments 12

Dmitro Kuleba a La Parisernek adot interjújában beszélt arról, hogy közvetítőkön keresztül Ukrajna olyan országokból is kap fegyvereket, amik ezt nem jelentik be nyilvánosan. Ezek a közvetítők fegyvereket vásárolnak harmadik országoktól, majd azokat Ukrajnába szállítják.

photo_camera Dmitro Kuleba Fotó: SEM VAN DER WAL/ANP via AFP

A legtöbb ilyen harmadik ország nyilvánosan azt mondja, hogy nem szállít semmit, de a színfalak mögött minden történik” - mondta Kuleba. Az ukrán külügyminiszter továbbra is kitart amellett, hogy az a légvédelmi rakéta, ami november 15-én megölt két embert Lengyelországban, nem ukrán volt. (via Strana)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.