Kilenc hónappal a kitörése után miniszteri biztost neveztek ki az orosz–ukrán háború figyelemmel követésére

POLITIKA
2022 november 26., 06:11
comments 10

„2022. november 1. napjától 2024. október 31. napjáig Szász Jenőt az orosz–ukrán háború nemzetpolitikai hatásainak stratégiai elemzéséért és nyomon követéséért felelős miniszteri biztossá nevezem ki” – olvasható a Semjén Zsolt által jegyzett utasítás a Hivatalos Értesítő pénteki számában. A miniszterelnök-helyettes a kilenc hónapja tartó háború nyomon követésére azt a Szász Jenőt találta a legalkalmasabbnak, aki korábban Székelyudvarhely polgármestere volt, 2012 óta pedig az állami pénzekkel kitömött Nemzetstratégiai Kutatóintézetet vezeti. Szásznak amúgy közgazdász- és faipari végzettsége van.

A feladat elvégzésében titkárság nem, csak a helyettes államtitkárokat megillető havi másfél milliós fizetés fogja segíteni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.