Továbbra is nők millióinak mindennapi valósága az erőszak

Lezárt tartalom a Kör tagjainak belföld
2022 november 26., 06:45

Pénteken volt a nők elleni erőszak felszámolásának világnapja. Ennek alkalmából, a „16 Akciónap A Nők Elleni Erőszak Ellen” kampány magyarországi nyitó eseményeként tartották meg délután a Néma Tanúk Felvonulását. Az esemény a NANE Egyesület, a Patent Egyesület és Magyar Női Érdekérvényesítő Szövetség szervezésében valósult meg. A Városháza parktól a Kossuth Lajos térig tartó séta során a résztvevők az elmúlt egy évben családon belüli erőszak során megölt áldozatokra emlékeztek.

photo_camera
Fotó: Németh Dániel/444

A vonulók magukkal hozták a történeteiket magukon viselő piros sziluetteket, az áldozatokat szimbolizáló Néma Tanúkat.

Lépj be a Körbe, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a körnek? Lépj be!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt