Nem engedték be egy gyöngyösi szórakozóhelyre a Momentum roma származású parlamenti képviselőjét

belföld
2022 november 27., 14:44
comments 42

Lőcsei Lajos, a Momentum parlamenti képviselője egy videóban számolt be arról, hogy gyöngyösi középiskolás fiúk keresték meg azzal, hogy nem engedik be őket a gyöngyösi Blue Box nevű szórakozóhelyre. A fiúk úgy érezték, hogy azért, mert romák.

Lőcsei a feleségével és egy barátjával ment el a szórakozóhelyre, hogy megtudja, őt beengedik-e. A feleségét és a barátját előre küldte, - nekik világosabb bőrszínűk van - őket gond nélkül be is engedték. Amikor viszont Lőcsei próbálkozott, a biztonsági őr megállította, majd amikor a képviselő számon kérte, azt a választ adta, hogy azért nem engedi be, mert a múltkor is balhézott, miközben Lőcsei akkor először járt a szórakozóhelyen.

Lőcsei az ombudsmanhoz fordul, és arra kérte a roma fiatalokat, hogy jelezzék neki, ha megint találkoznak ilyen esettel.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.