Újra menekülnek az ukránok Herszonból

háború
2022 november 27., 14:30

Újra menekülnek az ukránok Herszonból, mert az oroszok napok óta lövik a várost, írja a Guardian.

Az Associated Press arról számolt be, hogy szombaton Herszon külvárosában teherautókkal, kisteherautókkal, személygépkocsikkal és utánfutókkal hagyták el az ukránok a várost, egy legalább egy kilométeres sorban haladva egymás mögött. A civilek még csak nemrég ünnepelhették meg, hogy felszabadult a város, de pár napja az oroszok ismét intenzív tűz alá vették Herszont.

Az AP-nek nyilatkozó civilek azt mondták, hogy örültek a felszabadításnak, de a folyamatos lövések miatt nem maradhatnak. Csütörtökön egy 400 beteget ápoló pszichiátriai kórházat is elkezdtek evakuálni, mert az túl közel van a frontvonalhoz.

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.