A Magyar Katolikus Egyház felment az Instagramra és TikTokra

vallás
2022 november 28., 17:10

Elindult a Magyar Katolikus Egyház központi Instagram- és TikTok-oldala – közölte a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia sajtóosztálya.

A tarcali Áldó Krisztus szobor pirkadatkor hat éve húsvétkor.
photo_camera A tarcali Áldó Krisztus szobor pirkadatkor hat éve húsvétkor. Fotó: Czeglédi Zsolt/MTI

A közösségi oldalakon az egyház híreit, eseményeit, közleményeit találják meg az odalátogatók, továbbá lelki útravalókkal is hirdetik majd az evangélium tanítását az olvasóknak – írták, bízva abban, hogy ezeken a csatornákon közvetlenebb kommunikációra nyílik lehetőség.

A Magyar Katolikus Egyház közösségimédia-felületei az instagram.com/katolikus.official és a tiktok.com/@katolikus.official oldalon érhetők el. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.