Az ablakból látták, hogy összeesik a szomszéd, a kis borsodi falu lakói együtt mentették meg az életét

ÉLET
2022 november 29., 13:33
comments 4

Az Országos Mentőszolgálat friss FB-bejegyzéséből derült ki, hogy egy kis borsodi faluban lakó népes család mentette meg egy ismerős járókelő életét.

Az 55 év körüli férfi hazafelé tartott, amikor hirtelen összeesett az utcán. Az volt a szerencséje, hogy a legközelebbi ház lakói észrevették az ablakból, és azonnal kirohantak hozzá, miközben hívták a mentőket. A telefonos utasítások alapján megvizsgálták a férfit - aki ismerősük is volt -, és megállapították, hogy nem lélegzik.

A népes család tagjai a mentésirányító instrukciói alapján egymást váltva adtak szívmasszázst és lélegeztették a férfit. A mentősök beszámolója szerint a fél falu odasereglett:

“Eközben a környező házakban levő családok is odasiettek, és reménykedve szemlélték az eseményeket. Voltak, akik imádkoztak, míg mások azt figyelték, miben segíthetik az életmentőket.”

Az életmentés sikeresnek bizonyult, a férfit stabil állapotban szállították kórházba.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.