Egy teherhajó kormánylapátján egyensúlyozott a Kanári-szigetekig három menekülő

külföld
2022 november 29., 06:27
comments 7

Teljesen kiszáradt az a három afrikai menekült, aki 11 napon át egy hatalmas tartályhajó kormánylapátján egyensúlyozva utazott a nigériai Lagosból a kanári-szigeteki Las Palmasig. A menekülőket végül a spanyol parti őrség mentette meg.

link Forrás

A három menekülő Lagos kikötőjében mászhatott fel a máltai zászló alatt hajózó Alithini II kormánylapátjára. Viszontagságos útjuk lehetett, megmentésükkor mind a hárman hipotermiától és kiszáradástól szenvedtek. "Nem az első és nem is az utolsó ilyen alkalom. A legtöbb potyautas nem ennyire szerencsés" - írta esetükről a Twitteren Txema Santana, a kanári-szigeteki önkormányzat migrációs tanácsadója.

A Kanári-szigetek, amit igen veszélyes tengeri átkeléssel lehet csak megközelíteni, 2019 óta számít migrációs célpontnak, amióta a földközi-tengeri migrációs útvonalakat szigorúbban ellenőrzik. 2020-ban érkeztek először menekülők teherhajó kormánylapátján a szigetre. (Via The Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.