Kétszáz lékhorgászt kellett kimenteni egy elszabadult jégtábláról Minnesotában

ÉLET
2022 november 29., 08:44
comments 2

Leszakadt egy jégtábla, rajta mintegy kétszáz lékhorgásszal a minnesotai Felső Vörös Tavon. A bajba jutott lékhorgászokat végül sikerült mind kimenekíteni.

"A jégtáblát megmozgatta a délnyugati szél, így végül letört" - mesélte Adam Studinski, a közeli JR's Corner lékhorgásztelep egyik tulajdonosa. A helyi rendőrségre helyi idő szerint 11:34 körül futottak be az első hívások a jégtáblán rekedt horgászoktól.

A jégtábla helyenként már harminc méternyire eltávolodott a szárazfölddel összeköttetésben álló jégtől, de végül Studinski mentősökkel megerősített csapatának sikerült egy szűkebb részen egy jéghídon át kimenekíteni az összes bajba jutott lékhorgászt, így három órával később már mindenki biztonságban volt.

Studinski szerint olykor-olykor előfordulnak ilyen balesetek a tavon, de szerencsére minden bajba jutott horgász nyugodtan viselkedett, így nem lett nagyobb baj.

"A munkánk része, hogy rianásokat keressünk, és készenlétben tartsuk a jéghidakat, ha bekövetkezne a baj" - mondta Studinski. A rendőrség mindehhez csak annyit tett hozzá, hogy az évnek ebben a szakaszában még kiszámíthatatlan a jég, ezért "különös elővigyázatossággal" szabad csak rálépni.

A lékhorgászat Minnesota nemzeti sportja, lelkesen ajánlanám a témában az Outside Magazine lassan öt éves nagyriportját mindenkinek, akár érdekli a horgászat, akár nem. Engem például nem, de ezt a cikket nagyon élveztem. (Via BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.