Olena Zelenszka szerint fegyverként használják a nemi erőszakot a háborúban, nyíltan és szisztematikusan

nők elleni erőszak
2022 november 29., 17:28
comments 11

A szexuális erőszak megelőzéséről szóló nemzetközi konferencián járt Volodimir Zelenszkij ukrán elnök felesége, Olena Zelenszka Londonban, írja az Al Jazeera. Az ukrán „first lady” arról beszélt, hogyan használják a háborúkban

fegyverként a nemi erőszakot, nyíltan és szisztematikusan, és hogyan követnek el erőszakot és más szexuális bűncselekményeket az orosz hadsereg tagjai is az orosz-ukrán konfliktus során. Zelenszka szerint az orosz katonák nyíltan dicsekszenek a nemi erőszakkal a családtagjaiknak is.

„A szexuális erőszak a legkegyetlenebb és legállatibb módja annak, hogy hatalmat gyakoroljunk valaki felett”,mondta Volodimir Zelenszkij felesége, kiemelve: a háborús nemi erőszak áldozatainak háborús időkben még nehezebb beszélniük arról, ami éri őket, mivel „senki sem érzi magát biztonságban”.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.