Pár megtépázott plüssmackó miatt a feje tetejére állt a luxus divatház

Lezárt tartalom a Kör tagjainak DIVAT
2022 november 29., 20:07
comments 18
  • A Balenciaga olyan sokáig használt ellentmondásos vagy provokatív motívumokat a kampányaiban, hogy végül mindenki elhitte, azok jelentenek is valamit.
  • A ruhák és a kiegészítők helyett a kampányokba beleolvasott üzenet vált a brand legfontosabb elemévé.
  • A spanyol divatháznál jól meg is lepődtek, amikor pár hete a prüdériára és képmutatásra hajlamos Amerikában olyasmit láttak bele az új kampányanyagukba, amire ők álmukban sem gondoltak.
  • Most pedig magyarázkodnak, hogy sem a gyerekpornó terjesztését, sem a gyerekbántalmazást nem támogatják.

Iszapban rendezett divatbemutató. Ukrán háborús divatbemutató. Gyárilag lestrapált 1500 dolláros sneaker. 1800 dolláros szemeteszsák. 1500 dolláros bőr csipszeszacskó. Csak néhány a 2022-es év haknijai és gegjei közül, amelyekkel a több mint 100 éves spanyol Balenciaga divatház a luxus és a profán, a csillogás és a kosz közötti kontraszt marketingcélú birizgálásával igyekszik verni a habot.

Mostanáig mindez legfeljebb az haute couture rajongóit és az extremitásain röhögőket izgatta. Pár hete indult reklámkampányukban azonban olyasmivel próbálták magukra vonni a figyelmet, amihez még egy profin megtervezett társadalmi célú kampány is csak nagyon óvatosan nyúl.

A kampány visszaütött, és a Balenciaga most fülét-farkát behúzva próbálja csökkenteni a kárt.A divatház az új lakberendezési webshopját tolta volna meg karácsony előtt egy november 16-án indult kampánnyal. Az „elérhető árúnak” nevezett online bolt árcédulái húzósak, bár nyilván nem én vagyok a célközönség: az egyik lányom uzsonnásdoboza például nemrég pont szétrepedt, de a Balenciaga 650 eurós (265 ezer forintos) ajánlata nem hozott lázba.

De a gond nem is az árral volt, hanem azzal, hogy a kampányban gyerekeket szerepeltettek,

a kezükbe pedig BDSM-kellékekre emlékeztető, szöges hámokkal és szíjakkal felszerszámozott, tépett bundájú plüssmaci-táskákat adtak.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.