A Belügyminisztériumnál tüntettek az újabb tanárkirúgások miatt

POLITIKA
2022 november 30., 17:49
comments 21

A polgári engedetlenségben részt vevő tanárok kirúgása miatt tiltakoznak szerda este a Belügyminisztérium épületén diákok, tanárok és szimpatizánsok.

photo_camera Fotó: Németh Dániel/444

Élő közvetítésünk:

Törley Katalin, a Kölcsey Gimnáziumból ősszel kirúgott tanár, a Tanítanék mozgalom aktivistája azt mondta, sokkal dühösebb, mint két hónappal ezelőtt.

A kormány egymillió gyereken akar bosszút állni?

- mondta, és szerinte nemcsak Maruzsa Zoltánnak és Pintér Sándornak, de Orbán Viktornak is le kellene mondania. Azt ugyanakkor, hogy ez megtörténik, nem tartja valószínűnek.

photo_camera Fotó: Németh Dániel/444

Szerinte a tanárok részéről radikális munkabeszüntetésre van szükség. Elmondása szerint csütörtöktől többek között a Városmajori Gimnáziumban, az Eötvösben, a Szabó Lőrincben, a Karinthyban és a Madách Gimnáziumban is lesznek tanárok, akik nem veszik fel a munkát.

photo_camera Fotó: Németh Dániel/444

A diákokat is arra szólította fel, hogy szervezkedjenek, vegyenek részt ülősztrájkokban, álljanak a tanárok mellé.

photo_camera Fotó: Németh Dániel/444

Általános sztrájkot!, a Csend nem rend!, skandálták a résztvevők, a Vörösmarty diákjai pedig többször is üzenték a tőlük kirúgott Törökné Pethő Erzsébet ügyében:

„a VMG-hez Töpe is kell!”

Az Egységes Diákfront bejelentette: december 8-án országos ülősztrájkot tartanak, 9-én pedig az MTVA-hoz vonulnak, hogy elérjék: a köztévé mondja be, milyen a közoktatás helyzete.

photo_camera Fotó: Németh Dániel/444

Berta Beáta, a Karinthy Gimnázium tanára pedig azt mondta, a gimnáziumban csütörtöktől határozatlan idejű munkabeszüntetésbe kezdenek tanárok.

A Tanítanék Mozgalom szombatra tüntetést hirdetett a Klebelsberg Központ elé, a belügynél pedig virrasztásokat tartanak.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt