Nemzetközi online kutatásban mérik fel, mennyire jellemző a magyarokra a munkafüggőség

TUDOMÁNY
2022 november 30., 10:00
comments 2

Online kérdőívvel méri fel a magyarok munkához való viszonyát, illetve esetleges munkafüggőségét az ELTE PPK Klinikai Pszichológia és Addiktológia Tanszéke egy nemzetközi kutatás keretében.

photo_camera Fotó: ALAIN JOCARD/AFP

A projektben mintegy 60 ország vesz részt, és többek között olyan kérdésekre keresik a választ, hogy hogyan dolgoznak a magyarok, mennyire érzik magukat jól vagy rosszul a munkahelyükön, vannak-e munkamániás munkatársaik/főnökeik, esetleg ők maguk is azok-e, és hogy más országokhoz képest jobban vagy kevésbé mutatják-e a munkamánia tüneteit.

A kérdőív kitöltése teljesen anonim, nagyjából 15-20 percet vesz igénybe, és ide kattintva lehet kitölteni. A kitöltők részletes visszajelzést is kapnak saját magukkal kapcsolatban.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.