Kétnapos rendkívüli szünet lesz a Vörösmarty Gimnáziumban

oktatás
2022 december 01., 08:44
comments 6

„Tisztelt Szülők! Tájékoztatjuk Önöket, hogy a tantestületünk 90%-a megtagadta a mai és a holnapi napon a munka felvételét, mert elfogadhatatlannak tartja Törökné Pethő Erzsébet kollégánk munkaviszonyának megszüntetését” - írja a Vörösmarty Mihály Gimnázium tantestülete a szülőknek küldött levelében.

photo_camera Virrasztás az oktatásért Vörösmarty Gimnáziumban szeptemberben. Fotó: Németh Dániel/444

Az iskolavezetés december 1-jén és 2-án rendkívüli szünetet rendelt el, mert nem lehet megszervezni a tanítást. „A továbbiakról később adunk tájékoztatást” - zárják a levelet.

Válaszul a nyolc pedagógus kirúgására, december 1-től több iskolában polgári engedetlenségbe kezdenek, a lista folyamatosan frissül.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.