Tiborcz István lett a Waberer's új nagytulajdonosa

gazdaság
2022 december 01., 10:11
comments 20

A Waberer's ma bejelentette, hogy lezárult az az ügylet, melynek értelmében a Tiborcz István tulajdonában lévő BDPST Equity 26,8 százalékos részesedést szerzett a Waberer'sben, miután megvásárolta a korábban Mike Ferenc tulajdonában lévő MHB Optimumot – írja a portfolio.hu.

photo_camera Fotó: Botos Tamás/444

Mint írják, a tranzakció részletei szerint 2022. november 30-án a Tiborcz István 100 százalékos tulajdonában álló BDPST Equity megszerezte a korábban Mike Ferenc tulajdonában álló MHB Optimum részvényeinek 100 százalékát.

Mivel az MHB Optimum tulajdonában 4 735 144 darab Waberer's részvény van – ami a kibocsátóban 26,76 százalékos tulajdoni részesedést testesít meg – ezeknek a közvetlen tulajdonosa a tranzakció következtében már a BDPST Equity.

Miután Mike Ferenc 100 százalékos tulajdonában volt az MHB Optimum, így az ő szavazati jogának aránya 0 százalékra csökken a Waberer'sben. Ezzel párhuzamosan, mivel Tiborcz István 100 százalékos tulajdonában van a BDPST Equity, így az ő szavazati joga közvetve 26,76 százalékra emelkedett.

A vételi szándékot, hogy a BDPST Grouphoz tartozó BDPST Equity Zrt. beszállna a Waberer's International Nyrt.-be, júliusban jelentették be.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.