Újbuda DK-s polgármestere válaszolt a Molnár Gyula kinevezése ellen tiltakozó képviselőknek

POLITIKA
2022 december 01., 08:02
comments 10

„Akkor is a kerület érdekeit néztem, amikor felkértem közvetlen munkatársamat, Molnár Gyulát a kabinetvezetői pozícióra, miután öt parlamenti választást nyert és két cikluson át volt Újbuda polgármestere. Tapasztalatait, tudását és kerületi elhivatottságát Újbuda fejlődésének szolgálatába képes állítani ma is. A kabinetfőnök személye soha, sehol nem volt politikai kérdés; ez egy bizalmi, szakmai pozíció, amelyre – a belső szabályok által felhatalmazva – adok megbízást a főtanácsadómnak” – írta Facebookon közzétett levelében László Imre Újbuda DK-s polgármestere, aki így válaszolt a Molnár Gyula kinevezése ellen tiltakozó képviselőknek.

A 11. kerület alpolgármesterei és képviselői szerdán írtak levelet a polgármesternek, amelyben úgy fogalmaztak: „Megdöbbenve értesültünk arról a hírről, miszerint Molnár Gyulát kabinetvezetőnek, Lakos Imrét pedig kabinetvezető-helyettesnek nevezed ki”. Azt írták, szerintük az ellenzéki szavazók „nem a 2010 előtti világ visszaállításával bíztak meg bennünket”.

László Imre levelét azzal zárta: „Javaslom, tegyétek félre a személyes ellentéteket, és folytassuk a megkezdett közös munkát, Újbuda érdekében.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.