Elhunyt Hegedüs Zsuzsa szociológus, Orbán Viktor korábbi főtanácsadója

GYÁSZ
2022 december 03., 16:27
comments 64

Szombat reggel hosszan tartó, súlyos betegséget követően, életének 77. évében elhunyt Hegedüs Zsuzsa szociológus, filozófus, Orbán Viktor korábbi főtanácsadója, a Minden gyerek lakjon jól! alapítvány kuratóriumi elnöke - írja a Mandiner. A miniszterelnök közösségi oldalain búcsúzott egykori munkatársától. Temetéséről a családja gondoskodik, írja az MTI.

Hegedüs Zsuzsa 2016-ban
photo_camera Hegedüs Zsuzsa 2016-ban Fotó: Komka Péter/MTI/MTVA

Hegedüs Zsuzsa 1969-ben az ELTÉ-n szerzett bölcsészdiplomát, szociológiából doktorált Párizsban, ahova 1976-ban emigrált, 10 évig nem jöhetett Magyarországra. 1969 és 1975 között a Pénzügykutatási Intézet tudományos munkatársa volt. A rendszerváltás után az SZDSZ szellemi keménymagjához tartozott, a Tégy a gyűlölet ellen mozgalom alapítója volt. A 2000-es években a 2006. októberi 23-i események után szembefordult nyilatkozataiban az MSZP-SZDSZ kormánnyal. 2009-től kuratóriumi elnöke volt a Minden gyerek lakjon jól! Alapítványnak.

Miniszterelnöki megbízottként 2014 és 2022 között dolgozott. A társadalmi felzárkóztatást, a társadalmi konfliktusok kezelését és megoldását szolgáló jelen- és jövőbeli stratégiák kidolgozásával kapcsolatos kérdésekben adott tanácsokat Orbán Viktornak. Hegedüs 2022 nyarán azért mondott le tisztségéről, mert tiszta náci beszédnek tartotta azt, amit a miniszterelnök Tusnádfürdőn elmondott.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.