Pelénél felfüggesztették a kemoterápiát, hospice ellátásba került

külföld
2022 december 03., 14:54

Mivel Pelé szervezete nem reagált a várt eredménnyel a kemoterápiára, orvosai úgy döntöttek, felfüggesztik a kezelését, és Pelé a Sao Paulo-i Albert Einstein kórház hospice részlegére került. A 82 éves futball-legendának vastagbélrákja van, tavaly szeptember óta kapott rá kemoterápiát, több körben. Az utóbbi években csípőproblémák és műtétek miatt leginkább már tolókocsiban ült.

Pelé 2018-ban a Világgazdasági Fórum megnyitóján
photo_camera Pelé 2018-ban a Világgazdasági Fórum megnyitóján Fotó: BENEDIKT LOEBELL/AFP

Pelé kedden került kórházba ödéma és szívelégtelenség miatt. Kiderült, hogy valamilyen légzőszervi fertőzése is van, amire antibiotikumot kap. Csütörtökön még arról szóltak a hírek, hogy állapota stabil, lánya, Kely pedig azt nyilatkozta, nincs ok aggodalomra.

A Folha de S.Paulo brazil lap azt írta, a hospice-ban csak fájdalomcsillapítókat kap és a légzési nehézségeit igyekeznek mérsékelni, de invazív vizsgálatokat és kezelést már nem végeznek rajta.

A világ egyik legnagyobb focistájának tartott Pelé három világbajnokságot nyert a brazil válogatottal. (Daily Mail)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.