Csütörtök óta kilencvenhárom iskola összesen 929 tanára szolidarít a kirúgott tanárokkal, a budapesti Fasori Evangélikus Gimnázium is beszállt

oktatás
2022 december 05., 11:08
comments 2

Huszonnégy tanár engedetlenkedik hétfőn és kedden a budapesti Fasori Evangélikus Gimnáziumban is, hogy szolidaritást vállaljanak azzal a tizenhárom tanárral, akit polgári engedetlenség miatt rúgtak ki az elmúlt hónapokban.

Kötelességünknek érezzük, hogy mi, akik evangélikus egyházi iskola tanáraiként jobb feltételek mellett, szabadon végezhetjük a munkánkat, támogassuk a nálunk nehezebb helyzetben dolgozó kollégáinkat”- írja Fabiny Katalin, az iskola tanára. A Tanárok a Tanárokért szerint csütörtök óta kilencvenhárom iskola összesen 929 tanára kezdett ismét munkabeszüntetésbe, válaszul a jogszerűtlen kirúgásokra és a tanárok megfélemlítésére.


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.