Élhetőség szempontjából Budapest tud versenyezni Béccsel, de a szemléletben nagy lemaradások vannak

Budapest
2022 december 05., 05:08
comments 19
  • Budapestnek évtizedekig nem volt főkertésze, ez 2020-ban változott meg, amikor Bardóczi Sándor főtájépítész vezetésével megkezdte működését a Fővárosi Városházán a Tájépítészeti Osztály.
  • A Pünkösdfürdő Park progresszív szemléletű, zöldfelületeket tiszteletben tartó, felhasználóbarát megújítása az eddigi legnagyobb büszkeségük.
  • De ha egy vitás helyzetben sikerül szemléletbeli váltást elérni, az majdnem ugyanilyen eredmény, lásd a pesti alsó rakpart esetét.
  • Vannak viszont még akut ügyek, mint például a Népligeté, amelyeknél egyhamar nem lesz látványos fejlődés.
  • A jogszabályi összevisszaság sem segít, például azon, hogy egységesen lehessen védeni a fákat Budapesten.
  • Bardóczi szerint az embereket igenis érdekli, mi történik a környezetükkel.
  • Mindezeken túl még sok minden szóba kerül interjúnkban a szivacsvárosoktól kezdve a látképromboló Mol-tornyon át a körberöhögött margitszigeti zajrendeletig.


Egy októberi Facebook-posztjában hosszan sorolta, hogy eddig miket ért el az ön vezetésével a Tájépítészeti Osztály, és mire született terv. Ezek közül mit tart a legfontosabb megvalósult projektnek?

Bardóczi Sándor: Ha a megvalósult alatt azt értjük, hogy már a kivitelezés is megtörtént, akkor a Pünkösdfürdő Park a legfontosabb, mert ott nagyon sok mindent el tudtunk mondani arról, hogy milyen szerintünk a közparki fejlesztések kívánatos iránya.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.