Így néz ki, amikor több száz diák sztrájkol a Fazekas Mihály Gimnáziumban

oktatás
2022 december 05., 11:15
comments 10

Hétfő reggel egész napos ülősztrájkba kezdtek a budapesti Fazekas Mihály Gimnázium diákjai. Erről képeket és videókat is kaptunk a résztvevő diákoktól. A megmozduláson több száz diák vesz részt az iskolában.

photo_camera Fotó: Olvasónk

Reggel közös nyilatkozatot írtak alá, aztán közösen festett zászlót feszítették ki az iskola ablakára. Egy résztvevő elmondása szerint „többnyire beszélgetéssel, kártyázással és társasozással töltötték az idejüket a sztrájkoló diákok”.

„Számos osztályban egyetlen diák sem tartózkodott a teremben így egy-két tanár is ki tudott ülni beszélgetni a diákokhoz” - tudtuk meg. A zászló megfestése, majd lengetése után énekeltek, skandáltak, majd a diákok visszatértek a termek elé.

link Forrás

Napközben levelet is írnak a tanároknak.

photo_camera Fotó: Olvasónk

Múlt héten 14 fazekasos tanárnak küldött figyelmeztetést az igazgató a tankerület kérésére. A levelét több tanár is közzétette Facebookon. Az igazgató azt írta nekik, „ön több alkalommal jogosulatlanul nem vette fel a munkát”, és arra figyelmezteti, hogy ha újra megtagadja a munka felvételét, akkor rendkívüli felmentéssel elbocsáthatják. A Fazekas Mihály Gimnázium az ország egyik legjobb középiskolája.

photo_camera Fotó: Olvasónk

Hétfőn több gimnáziumban is ülősztrájkolnak diákok. A kölcseysek a Belügyhöz mennek, a Nemes Nagy Ágnes Szakgimnázium tanárai pedig polgári engedetlenséget jelentettek be.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.