Egyhangúlag megszavazta az indonéz parlament: büntetni fogják a házasságon kívüli szexet

külföld
2022 december 06., 13:30
comments 10

Egyhangúlag megszavazta kedden az indonéz parlament azt a törvénycsomagot, ami többek közt

megtiltja a házasságon kívüli nemi kapcsolatot az indonéz állampolgároknak és az országba látogató külföldieknek.

A jogszabály hatályba lépéséig még számos végrehajtási utasítást kell elfogadni, jogerőre emelkedése egy éven belül nem várható. A pontos büntetési tételek sem ismertek még, az AP birtokába jutott dokumentum szerint a

házasságon kívüli szexuális együttlét egy év börtönnel, a házasságon kívüli együttélés pedig hat hónap börtönnel büntethető.

A törvénycsomag része az is, hogy a jövőben a fogamzásgátlás népszerűsítése és az istenkáromlás is törvénytelennek minősül. Hosszas vita után kikerült az elfogadott szövegből az a rész, ami büntethetővé tette volna a homoszexualitást. (BBC, MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.