Börtönbüntetésre ítélték az áramlopással vádolt trombitást, Galambos Lajost

bűnügy
2022 december 07., 09:45
comments 10

Másodfokon súlyosították az ítéletet - írja a Blikk.

Galambos Lajost és társait először 2015-ben vádolták meg víz-, gáz- és áramlopással. A mulatós zenészt tavaly szeptemberben 2 év 10 hónap börtönre és pénzbüntetésre ítélték, illetve 11 milliós vagyonelkobzásra. Az ügyészség fellebbezett, súlyosítást kért, így az ügy ősztől másodfokon folytatódott. Az ítéletet elvileg október 13-ára várták, de a tárgyalás elmaradt, ezt tartották most meg a Budapest Környéki Törvényszéken.

Galambos Lajos a Blikk beszámolója szerint nem jelent meg a bíróságon, de ott volt a felesége, aki az ügy másodrendű vádlottja. Őt elsőfokon felmentették, de az ügyészség fellebbezett.

Végül az elsőfokú ítéletet súlyosbították: Galambos Lajos 3 év hat hónap börtönbüntetést kapott, a közügyektől pedig 4 évre eltiltották. Több mint 4 millió forintot és további bűnügyi költségeket kell a zenésznek megfizetnie.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.