Meghalt egy vendégmunkás a FIFA egyik katari szálláshelyén

foci
2022 december 7., 17:08

Meghalt egy vendégmunkás a foci világbajnokság alatt, miközben javításokat végzett a FIFA edzőbázisaként használt szálláshelyen.

Az ötcsillagos Sealine Beach üdülőhely 58 luxusvillának, valamint teljes méretű edzőpályának, strandbárnak, minigolf pályának és számos étteremnek ad otthont. Az Athleticnek nyilatkozó névtelen források szerint egy filippínó, 40 év körül férfi vesztette életét, amikor egy targonca rámpáján sétálva megcsúszott, és beverte a fejét. A férfi feladata a parkolóban lévő lámpák javítása volt.

A katari világbajnokságot szervezők szerint bár a baleset az üdülőhelyen belül történt, de egy közúton, ezért nem az ő, hanem a szaúdi kormány feladata a kivizsgálása.

November végén egy vezető katari politikus beszélt arról, hogy több száz vendégmunkás halhatott meg a 2022-es futball világbajnokságot megelőző építkezések alatt. A vébét rendező Katar sok kritikát kapott a stadionok és a további infrastruktúra építésének körülményei miatt. A vébén dolgozók többsége vendégmunkás.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt