Több állami intézményben melegebb van, mint amit a munkavédelmi jogokat félresöprő 18 fokos kormányrendelet előír

Lezárt tartalom a Kör tagjainak belföld
2022 december 7., 14:24
comments 45

Lemértük a levegő hőmérsékletét több állami intézményben, így kiderült: az állami dolgozók egészségét veszélyeztető 18 fokos kormányrendelet egyikben sem érvényesül. Hogy miért, az azonban nem egyértelmű.

Az általunk tesztelt közintézmények mindegyikében magasabb volt a hőmérséklet 18 foknál, ahol a 353/2022. számú kormányrendelet maximálta a „fűtés által biztosított léghőmérsékletet” az állami intézmények többségében. A szeptember 19-én megjelent kormányrendeletről itt számoltunk be, ennek megszorításai mögött az Orbán-kormány azon célkitűzése áll, hogy 25%-kal csökkentse az államháztartás gázfelhasználását.

photo_camera A Nyugati pályaudvaron lévő kormányablaknál 19,5 fokot mértünk Fotó: Dienes Gábriel

Lépj be a Körbe, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a körnek? Lépj be!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt