Újra bevezethetik Szerbiában a kötelező sorkatonai szolgálatot

külföld
2022 december 7., 14:45
comments 4

„Senkinek sem szabad úgy tekintenie a kötelező katonai szolgálat témájára, hogy Szerbia közelebb van a háborúhoz, ezért valaki mozgósítani akarja a gyerekeinket” - mondta Miloš Vučević szerb védelmi miniszter a Prva televíziónak.

A miniszter elmondása szerint azért gondolkodnak a kötelező sorkatonaság visszaállításán, mert nincs elegendő ember a hadseregben, különösen Belgrád és Vajdaság területén. Szerintük elengedhetetlen a létszámnövelés a rendkívüli helyzetekre való megfelelő reagáláshoz.

Szerbiában a kötelező sorkatonai szolgálatot korábban nem megszüntették, csupán felfüggesztették, ezért egy határozattal könnyedén visszaállítható. (Szabad Magyar Szó)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt