24 órás munkabeszüntetésbe kezdtek a New York Times újságírói

külföld
2022 december 08., 09:26

A New York Times több mint ezer újságírója és alkalmazottja 24 órás munkabeszüntetésbe kezdett csütörtökön. Negyven év óta az első ilyen jellegű sztrájk az újságnál. Az újságírók azt mondták, hogy elegük van az elhúzódó tárgyalásokból, amiket még 2021 márciusában a lejárt szerződésük miatt kezdtek.

A szakszervezet múlt héten jelentette be, hogy több mint 1100 alkalmazott 24 órás munkabeszüntetést tart csütörtökön, ha a két fél nem jut megállapodásra. A tárgyalások kedden és részben szerdán is folytak, de a felek továbbra is távol álltak egymástól olyan kérdésekben, mint a béremelés és a távmunkára vonatkozó irányelvek.

link Forrás

Szerda este a szakszervezet a Twitteren közölte, hogy nem született megállapodás, és hogy a dolgozók sztrájkba léptek. „Készek voltunk addig dolgozni, ameddig csak szükséges, hogy tisztességes megállapodást érjünk el, de a vezetőség felállt az asztaltól” - szerepel a bejegyzésben.

Azt is írták, hogy „soha nem könnyű döntés megtagadni a szeretett munka elvégzését, de tagjaink hajlandóak megtenni mindent, hogy egy jobb szerkesztőséget nyerjünk mindenkinek.” (AP News)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.