A gyermekbántalmazások megelőzésére van terve a katolikus egyháznak, a múlt feldolgozására nincs

egyház
2022 december 08., 14:19
comments 1

Az egyházi visszaéléseket bemutató, Isten háta mögött című magazinunk volt az apropója a Szemlélek Társalgó legutóbbi beszélgetésének. A 444 újságírója mellett a másik vendég a prominens katolikus értelmiségi, a Vigília főszerkesztője, Görföl Tibor volt. A podcastet többek között itt lehet meghallgatni:

De érdemes visszatekerni a keresztény portál korábbi adásaira is, előző alkalommal például Berta Tibor tábori püspök és Feledy Botond beszéltek a háborúról, azelőtt egy kilépett és egy betegszabadságon lévő pap a hivatás nehézségeiről, még korábban Jaksity György és Gerendai Károly a gazdaságról.

A keresztény szervezőkből álló Kovász Közösség oldalán egy alapos, elemző ismertető jelent meg a Makróról, amely szerintük „fontos szolgálatot tesz a magyar katolikusságnak, az egyházaknak és úgy általában a közéletnek: egy olyan témával foglalkozik megfontoltan, érzékenyen és alaposan, amellyel senki sem akar, pedig égető szükség van rá.”

Megrendelni itt lehet.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.