Európa második „legbomlasztóbb” embere Orbán a Politico listáján

POLITIKA
2022 december 8., 6:22
comments 35

Orbán Viktor idén is felkerült a Politico legmeghatározóbb embereinek listájára. A lap kategóriába sorolja a 28 politikust: cselekvők, álmodozók és bomlasztók. Orbán Giorgia Meloni olasz miniszterelnökkel és Szergej Lavrov orosz külügyminiszterrel a harmadik kategóriába került.

„A cselekvők azok, akiknek formális hatalmuk van, a bomlasztók azok, akik készen állnak a status quo felborítására, míg az álmodozók azok, akik az európai hatalmat és politikát mozgató eszméket képviselik” - írja a lap a kategóriákról.

„Úgy tűnik, Orbán Viktor megtörte Brüsszelt” - kezdi Orbán bemutatását a lap. Említik azt is, hogy elítélte a „kevert fajú” nemzeteket, majd megfogadta, hogy Magyarországon sosem lesz ilyen. „Megfojtja a szabad sajtót, aláássa az igazságszolgáltatást, elfojtja a demokráciát, LMBTQ-ellenes törvényeket hoz” - írják. A magyar miniszterelnök második lett a kategóriájában, az élen Giorgia Meloni végzett.

Érdekesség, hogy az álmodozók kategóriába került Vlagyimir Putyin is, feltehetően a Szovjetunió méretét megközelítő Orosz Föderáció elképzelései miatt. A Time magazinhoz hasonlóan a Politicónal is Volodimir Zelenszkij lett az év embere.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt