Feltételesen szabadlábra került a bali bombagyáros, akit 10 éve 20 évre ítéltek, mivel 202 ember halálához volt köze

külföld
2022 december 08., 20:50
comments 1

Az elítélt bali bombagyártó, Umar Patek szabadon bocsátásának napja nehéz azon ausztrálok számára, akik a 2012-es támadások során elveszítették szeretteiket és rokonaikat – mondta Richard Marles, Ausztrália miniszterelnök-helyettese.

photo_camera Umar Patek a 2012-es tárgyalásán Fotó: ROMEO GACAD/AFP

Patek szerda este került feltételesen szabadlábra, ugyanazon a napon, amikor egy terrorizmussal vádolt öngyilkos merénylő megtámadott egy rendőrőrsöt a nyugat-jávai Bandung városában, megölve magát és egy rendőrt.

Pateket 2012-ben 20 év börtönre ítélték, mert részt vett két éjszakai klubban történt robbantásban Bali egyik turisztikai övezetében. A merényletben 202-en haltak meg, közülük 88 ausztrál. (Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.