Vébészervező az elhunyt vendégmunkásról: „A halál az élet természetes velejárója”

külföld
2022 december 08., 17:33
comments 3

Vizsgálatot indítottak egy fülöp-szigeteki vendégmunkás halála miatt Katarban, közölték csütörtökön tisztviselők, miután elterjedt a hír, hogy a férfi egy edzésekre használt focivébé-létesítményben végzett munka közben halt meg.

Vendégmunkások Katarban vébét néznek.
photo_camera Vendégmunkások vébét néznek Katarban Fotó: ERCIN ERTURK/Anadolu Agency via AFP

Katar vendégmunkásokkal szembeni bánásmódja az egyik fő oka volt annak, amiért ilyen szörnyű szájízzel indult a vébé. Az építkezések alatt több százan is meghalhattak.

A fülöp-szigeteki férfi a The Athletic szerint a szaúdi nemzeti csapat edzéshelyszínének világításáért felelős cégnek dolgozott. Azt írják, a férfi lecsúszott egy rámpáról, és beverte a fejét a betonba. Nasszer Al Khater, a vb-rendezést koordináló intézmény vezérigazgatója megerősítette a Reuters értesítéseit a munkás haláláról, további részleteket azonban nem közölt. Részvétét fejezte ki az érintett családjának, valamint emlékeztetett:

„A halál az élet természetes velejárója.”

A Fülöp-szigetek külügyminisztériuma is megerősítette a halálesetet, azt mondták, nagykövetségük együttműködik a katari hatóságokkal annak érdekében, hogy több részletet kiderítsenek.

„Ha a vizsgálat arra a következtetésre jut, hogy nem tartották be a biztonsági protokollokat, a céget jogi lépések és súlyos pénzbüntetések várják” – mondta egy neve elhallgatását kérő katari kormánytisztviselő. (Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.