Népszava: 4500 orvos kész letétbe helyezni a felmondását

Egészségügy
2022 december 08., 05:45
comments 15

A Magyar Orvosi Kamara (MOK) gyorsfelmérést végzett 8000 orvos bevonásával arra vonatkozóan, hogy mi lehet a szakma reakciója a szerdán elfogadott egészségügyi reformtervre – írja a Népszava.

Ebből az derült ki, hogy közülük 4500-an azt mondták, hajlandóak letétbe helyezni a felmondásukat, 6800-an pedig az önként vállalt túlmunka-szerződéseikről állították ugyanezt.Az egészségügyi reformjavaslat végleges változata szerint nagy központokba szerveznék a kórházi ellátásokat, háziorvosi praxisokat szüntetnének meg. A részletekről itt írtunk.

Álmos Péter, a MOK alelnöke azt mondta a Népszavának, hogy a megkérdezett orvosok szinte mindegyike egyetértett abban, hogy rendkívüli küldöttgyűlésre van szükség, így azt a jövő év elején össze is hívják.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.