A polgármester szerint háromezer forint jutalmat kaptak a II. kerületi tanárok, az egyik iskolában jótékony célra költik

oktatás
2022 december 09., 15:05

Fejenként háromezer forint jutalmat osztott ki a tankerület a II. kerületi iskolák tanárai, oktatást segítő szakemberei és technikai dolgozói közt, írja Őrsi Gergely polgármester.

A Klebelsberg Kuno Általános Iskola és Gimnáziumban ez összesen 216 ezer forintot jelent, amiből inkább jótékonysági bejglizést és teázást szerveznek vasárnapra.

Frissítés: a Közép-Budai Tankerületi Központ szombaton délután azt írta a lapunknak, hogy nem igaz, hogy 3000 forint karácsonyi jutalmat adtak a pedagógusoknak. A Klebelsberg Kuno Általános Iskola és Gimnázium intézményvezetője támogatást kért a tankerülettől pedagógus karácsonyi ünnepség szervezésére, ezt a pénzt adták oda az intézménynek. Ezt a pénzt csak a kért célra lehet fordítani, személyes juttatásokra, jutalmakra nem használható fel - írják.

photo_camera Fotó: Sóki Tamás/MTI/MTVA

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.