Ismét szexuális erőszakkal vádolják a Backstreet Boys énekesét

külföld
2022 december 09., 15:39

Szexuális zaklatással vádolják Nick Cartert, a Backstreet Boys tagját. Állítólagos áldozata szerint Carter 2001-ben egy koncert utáni dedikálásról magával vitte az akkor 17 éves Shannon Ruthot, hogy a turné buszon - Ruth szerint alkoholos - „VIP dzsúzzal” kínálja, majd orális szexre kényszerítse. Carter mindent tagad.

photo_camera Nick Carter Fotó: ALBERTO E. RODRIGUEZ/AFP

Az autizmussal élő Ruth azt állítja, Carter még azután is erőszakoskodott, mikor látta, hogy a lány sír, sőt az ágyhoz vezette, majd „retardált kis kurvának” nevezte, mikor az „könyörgött, hogy hagyja abba”. A dokumentumok szerint Ruth ekkor fertőződött meg HPV vírussal. „Az utóbbi 21 év fájdalommal, zavarodottsággal és szégyennel telt” - mondta Ruth, aki elmondása szerint önkárosítást is végzett magán, mindezért pedig Carter a felelős.

„A több mint 20 évvel ezelőtti állítólagos esetről tett állítás nemcsak hogy jogilag megalapozatlan, de teljességgel valótlan is” - állt a Carter ügyvédjei által publikált nyilatkozatban. A vádlott és csapata szerint Ruthot manipulálták, hogy hamisan vádolja Cartert, és szerintük az egész ügy egy opportunista ügyvéd által elkövetett sajtóvisszaélés.

Nem ez az első alkalom, hogy Cartert szexuális erőszakkal vádolják. 2017-ben Melissa Schuman, a Dream nevű pop együttes egykori énekese azzal vádolta az énekest, hogy amikor 18 éves Carterrel együtt dolgozott egy tévéműsoron, a férfi a lakására hívta, és megerőszakolta. Az ügyészek akkoriban kivizsgálták Schuman keresetét, de elévülés miatt végül elutasították. (Euronews)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.