Kigyulladt és felrobbant egy bevásárlóközpont Moszkva közelében

külföld
2022 december 09., 09:02
comments 11

Tűz ütött ki az egyik legnagyobb bevásárlóközpontban Moszkva közelében péntekre virradóra, legalább egy ember meghalt. Videón látszik, hogy egy hatalmas robbanás is történt az OBI lángoló raktárában:

link Forrás

A tűz következtében a Himkiben található Mega bevásárlóközpont épületének teteje beomlott, megnehezítve a tűzoltók munkáját. A hatóságok szerint a lángok mintegy hétezer négyzetméterre terjednek ki. A tűzeset okainak kiderítését a nagyobb bűncselekményeket vizsgáló orosz Nyomozó Bizottságra (SZK) bízták. De az Interfax orosz hírügynökség úgy tudja, a hatóságok a szándékos gyújtogatás lehetőségét is vizsgálják. Ugyanakkor a katasztrófavédelem a RIA Novosztyi orosz állami hírügynökségnek kizárta a gyújtogatás lehetőségét, szerintük műszaki hiba és különböző szabálytalanságok okozhatták a tüzet.

Az OBI idén tavasszal jelentette be, hogy az ukrajnai invázió miatt kivonul Oroszországból. A hírek szerint az OBI orosz és német vezetői vitába keveredtek az üzletek újranyitásával kapcsolatban. Az orosz katasztrófavédelem mostanában nem végzett tűzvédelmi ellenőrzéseket az OBI-nál a szövetségi moratórium miatt, amit az orosz kormány idén tavasszal meghosszabbított. (Moscow Times/MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.