Már a dolgozók béreit sem tudja kifizetni a Dunaferr, több ezer munkavállaló nem kaphatja meg a fizetését

PÉNZ
2022 december 09., 19:27
comments 3

Levélben tájékoztatták a végveszélyben lévő Dunai Vasmű munkavállalóit, hogy a társaság külső segítség nélkül nem tudja kifizetni az elmaradt dolgozói béreket, írja a Mércére hivatkozva a Népszava. A Dunaferr már évek óta a csőd szélén van a komoly adósságok, és az orosz és ukrán tulajdonosok vitái miatt: ennek egyik látványos eleme volt, amikor tavaly fura biztonságiak próbálták megszállni a vasművet.

photo_camera Csapolás a Dunaferr hengerművében. MTI Fotó: Soós Lajos

A lap szerint a gyár vezetése pénteken értesítette a dolgozókat, hogy most csak havi nettó 200 ezer forintot összeget tudnak utalni nekik, akinek pedig ennél nagyobb a fizetése, csak akkor kapja meg fennmaradó részt, ha a társaság „külső pénzügyi segítséget kap, vagy kint lévő pénzügyi forrásai rövid időn belül megérkeznek”.

A Dunaferr Dunaújváros és a környék legnagyobb munkaadója, a beszállítókkal együtt akár tízezer embert is foglalkoztathat. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter még egy szeptemberi kormányinfón mondta újságírói kérdésre, hogy az állami segítségnyújtás szinte kizárt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt