Portfolio: A kormány meghosszabbítaná az élelmiszerárstopot

gazdaság
2022 december 09., 20:56
comments 18

Az élelmiszerekre vonatkozó árstop jelenleg december végéig van érvényben, azonban a Portfolio értesülései szerint a kormány meghosszabbítaná húsvétig. A lap forrásai azt mondják, a legutóbbi kormányülésen már tárgyalták a kérdést, és az árstopot sokan támogatják a kormányzati körökben.

Az Agrárminisztérium sajtóosztálya reagált a lapnak, de a válaszból nem sok minden derül ki: „A kialakult piaci helyzetet a továbbiakban is nyomon követjük, az érdekképviseletekkel való kapcsolatot fenntartjuk, valamint az árstopokra vonatkozó jövőbeli döntéseket is teljes körültekintéssel, a piaci helyzet alakulásának, és a magyar családok igényeinek figyelembevételével fogjuk meghozni.”

A lap forrásai szerint a kormány nagyobb büntetéseket és szigorúbb ellenőrzéseket tervez az árstopos termékekkel kapcsolatban.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt