Portfolio: A kormány meghosszabbítaná az élelmiszerárstopot

gazdaság
2022 december 09., 20:56
comments 18

Az élelmiszerekre vonatkozó árstop jelenleg december végéig van érvényben, azonban a Portfolio értesülései szerint a kormány meghosszabbítaná húsvétig. A lap forrásai azt mondják, a legutóbbi kormányülésen már tárgyalták a kérdést, és az árstopot sokan támogatják a kormányzati körökben.

Az Agrárminisztérium sajtóosztálya reagált a lapnak, de a válaszból nem sok minden derül ki: „A kialakult piaci helyzetet a továbbiakban is nyomon követjük, az érdekképviseletekkel való kapcsolatot fenntartjuk, valamint az árstopokra vonatkozó jövőbeli döntéseket is teljes körültekintéssel, a piaci helyzet alakulásának, és a magyar családok igényeinek figyelembevételével fogjuk meghozni.”

A lap forrásai szerint a kormány nagyobb büntetéseket és szigorúbb ellenőrzéseket tervez az árstopos termékekkel kapcsolatban.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.