Odesza szinte teljesen áram nélkül maradt az éjszakai orosz dróntámadás után

háború
2022 december 10., 14:02
comments 4

A fekete-tengeri ukrán kikötőváros, Odesza szinte teljesen áram nélkül maradt az éjszakai orosz dróntámadás után – jelentették az ukrán hatóságok. Az ukrán elnöki hivatal egyik tanácsadója, Kirilo Timosenko azt írta, a város most is áram nélkül van, de az alapvető infrastruktúráknak, köztük a kórházaknak és a szülészeteknek van áramellátásuk.

Oroszország az éjszaka drónokkal támadta a várost, a csapások következtében a város körzetében szinte minden településen szünetel az áramellátás – mondta Makszin Marcsenko, az odesszai régió kormányzója, aki szerint az ukrán légvédelem lelőtt két drónt.

Gyalogos Odessza sötét utcáin 2022. december 5-én, a várost ért orosz rakétacsapás után.
photo_camera Gyalogos Odessza sötét utcáin 2022. december 5-én, a várost ért orosz rakétacsapás után. Illusztráció: Olekszandr Gimanov/AFP

Kijev pénteken arról számolt be, hogy Ukrajna háború sújtotta déli régiói (köztük Odesza) szenvedik el a legsúlyosabb áramkimaradásokat.

Csütörtökön Vlagyimir Putyin azt mondta, folytatják a támadásokat az ukrán energiahálózat ellen.

Odesza kikötőváros az ukránok és az oroszok kedvelt üdülőhelye volt a február 24-én indított orosz agresszió előtt. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.