Ott volt a kormányülésen a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke is

POLITIKA
2022 december 10., 14:02
comments 26

Orbán Viktor kormányülést hívott össze, Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke azt írta: „A miniszterek gazdasági és energiabiztonsági ügyekről tárgyalnak. Néhány napja életbe lépett a brüsszeli olajszankció, amely egész Európában, így Magyarországon is érezteti hatását, egész Európában szankciós energia- és benzinárak vannak.”

A kormányülésen készült fotón az látszik, hogy Kovács Zoltán előtt ott ül Horváth Péter, a győri Révai Miklós Gimnázium és Kollégium igazgatója, a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke, illetve Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár is, akit Gulyás Gergely takar a képen.

Orbán Viktor miniszterelnök (jobbról középen) kormányülést tart a Karmelita kolostorban 2022. december 10-én.
photo_camera Orbán Viktor miniszterelnök (jobbról középen) kormányülést tart a Karmelita kolostorban 2022. december 10-én. Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher/MTI/MTVA

Tehát elképzelhető, hogy nemcsak energiaügyekről, hanem oktatási kérdésekről is szó eshetett a kormányülésen.

A Nemzeti Pedagógus Kar – amit az Orbán-kormány azért hozott létre 2012-ben, hogy „pártpolitikától mentes” szakmai tárgyalópartnere legyen az oktatásügyben – októberben közleményt adott ki, amiben többek között a pedagógus és oktatói bérek EU-s átlagra emelését, a tanórák számának heti 22 órában való maximalizálását (és a túlóra kifizetését) meg a minősítési és tanfelügyeleti rendszer átalakítását kérte a kormánytól.

Horváth Péter, a testület újonnan megválasztott elnöke a Nemzeti Pedagógus Kar országos küldöttgyűlésén tartott sajtótájékoztatón a Földművelésügyi Minisztérium Darányi termében Budapesten 2016. június 25-én.
photo_camera Horváth Péter, a testület újonnan megválasztott elnöke a Nemzeti Pedagógus Kar országos küldöttgyűlésén tartott sajtótájékoztatón a Földművelésügyi Minisztérium Darányi termében Budapesten 2016. június 25-én. Fotó: Marjai János/MTI/MTVA

Gulyás Gergely akkor azt mondta, a héten találkozott a Nemzeti Pedagógus Kar vezetőjével, de a szakszervezetekkel egyeztetni a szaktárca dolga.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.