Szombatra hívott össze kormányülést Orbán Viktor

POLITIKA
2022 december 10., 11:13
comments 17

Orbán Viktor miniszterelnök szombatra kormányülést hívott össze - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

"A miniszterek gazdasági és energiabiztonsági ügyekről tárgyalnak. Néhány napja életbe lépett a brüsszeli olajszankció, amely egész Európában, így Magyarországon is érezteti hatását, egész Európában szankciós energia- és benzinárak vannak" - áll a közleményben. Ahogy a héten ezzel részletesen is foglalkoztunk, az olajszankcióknak az ég egy adta világon semmi köze nem volt a magyar benzinhiányhoz és benzinárakhoz, de nyilván sokkal jobban hangzik ezt szajkózni, mint azt, hogy a hatósági árazás elkerülhetetlenül termékhiányhoz vezetett, amire a kezdetek óta mindenki figyelmeztetett.

Havasi Bertalan közleményében nem szerepel, de valüszínűleg azért kell szombaton tárgyalnia a minisztereknek, mert Orbán Viktor a jövő héten nem ér rá: Katarba utazik a foci vébé elődöntőire és döntőjére. Pedig ugye téma van elég. Havasi szerint a kormányülésen foglalkoznak például a "Magyarországot megillető uniós források kérdésével is", amelyeket a Tanács az Európai Bizottság javaslatára befagyaszthat. Ezeknek a forrásoknak a kérdésével többek között ebben a podcast adásban foglalkoztunk részletesebben.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.