A benzinárstopban kódolva volt a hiány, a szankcióknak ehhez semmi köze

gazdaság
2022 december 07., 11:44
comments 18

December elejére újból kritikus helyzet alakult ki a magyar benzinkutakon: országszerte a kutak nagy részén elfogyott az üzemanyag, ahol pedig még nem, ott óriási sorokban várakoztak az autósok, hogy addig tankoljanak, amíg még lehet. Ebben a helyzetben a Mol úgy ítélete meg, hogy önmagában nem tudja garantálni az ország üzemanyag-ellátását, importra van szükség, amit pedig csak akkor lehet garantálni, ha visszatérnek azok az importőrök, akiket a hatósági ár lényegében elkergetett a piacról. Vagyis csak akkor biztosítható, hogy lesz elég üzemanyag az országban, ha a kormány kivezeti a hatósági árakat. És ez is történt, kedd éjszaka fél 11-kot Gulyás Gergely és Hernádi Zsolt bejelentette, hogy este 11-től véget is ér a 480 forintos benzinár korszaka.

A kormány kommunikációs központjának kapóra jött, hogy az újabb hiányhullám és az uniós olajembargó bevezetése elég közel volt egymáshoz időben, így a propaganda megpróbálja az utóbbira fogni az előbbit.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.