Oroszország drónokat küldött Odesszára, Kijev pedig visszavágott Melitopolban

háború
2022 december 11., 06:48
comments 4

Az ukrán hadsereg közölte, hogy szombaton tíz drónt lőttek le Odesszában, öt drón viszont energetikai létesítményeket talált el, emiatt 1,5 millió ember maradt áram nélkül. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök beszédében azt mondta, az áramszolgáltatás helyreállítása nem órákba, hanem napokba telik majd.

A BBC azt írja, hogy az ukrán tisztviselők közlése szerint az Odessza elleni orosz dróntámadás során Moszkva iráni gyártmányú drónokat lőtt ki.

Az Odessza elleni orosz támadás után az ukránok Melitopolban vágtak vissza, és csapást mértek az oroszok kezén lévő városra. Az oroszbarát hatóságok szerint Melitopolban egy rakétatámadásban két ember meghalt, tíz pedig megsebesült, a város száműzött polgármestere, Ivan Fedorov szerint viszont több „megszálló” halt meg.

A Zaporizzsjai terület megszállt részének Moszkva által kinevezett kormányzója, Jevgenyij Balickij Telegramon azt írta, „a légvédelmi rendszerek két rakétát megsemmisítettek, négy elérte célját”, illetve közölte még, hogy megsemmisült egy „üdülőközpont” is, ahol emberek ettek. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.