Izraeli katonák agyonlőttek egy 16 éves palesztin lányt Ciszjordániában

külföld
2022 december 12., 06:44

A 16 éves lányt a Dzseninben, Ciszjordániában tartott vasárnap esti razzián kitört tűzharcban lőtték agyon izraeli katonák – írja az MTI az ynet alapján.

Az izraeli kommandósok tűzharcba keveredtek a Ciszjordánia északi részén, Dzseninben tartott razzia során, miután letartóztattak három, terrortevékenységgel gyanúsított palesztint. A palesztinok jelentése szerint a lövöldözés közben meghalt egy tizenéves palesztin lány, többen pedig megsérültek.

Az izraeli hadsereg közölte, hogy katonái fegyveres palesztinokat vettek célba, és kivizsgálják a lány halálának körülményeit. Az áldozat a 16 éves Dzsana Madzsdi Iszam Zakarna volt, akit fejlövés ért. A lány holttestét a házuk tetején találták meg az izraeli csapatok kivonulása után. Három másik palesztint lábon lőttek.

A harcok a három körözött palesztin letartóztatása után törtek ki, az izraeli katonákat lőfegyverekkel és robbanószerekkel támadták meg. Az izraeli egységek lefoglaltak egy M-16-os lőfegyvert a palesztinoktól.

Idén jelentősen megnőtt a feszültség Ciszjordániában, az utóbbi hónapokban pedig a márciusban kezdődött terrorhullám megfékezésére az izraeli hadsereg terrorellenes offenzívát kezdett, különösen Ciszjordánia északi részén. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.