Nem mondja meg a Pedagógus Kar elnöke, mit csinált Orbánnál a kormányülésen

oktatás
2022 december 12., 05:15
comments 24

Horváth Péter, a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke és Maruzsa Zoltán közoktatásért felelős államtitkár is ott voltak a szombati kormányülésen, vagyis ahogy szombaton is írtuk, elképzelhető, hogy nemcsak energiaügyekről, hanem oktatási kérdésekről is szó eshetett a kormányülésen. Erről kérdezte az RTL Horváth Pétert és a kormányt is, de a híradójuk szerint a Pedagógus Kar elnöke és a kormány sem válaszolt a megkeresésükre.

Horváth Péter, a testület újonnan megválasztott elnöke a Nemzeti Pedagógus Kar országos küldöttgyűlésén tartott sajtótájékoztatón a Földművelésügyi Minisztérium Darányi termében Budapesten 2016. június 25-én.
photo_camera Horváth Péter, a testület újonnan megválasztott elnöke a Nemzeti Pedagógus Kar országos küldöttgyűlésén tartott sajtótájékoztatón a Földművelésügyi Minisztérium Darányi termében Budapesten 2016. június 25-én. Fotó: Marjai János/MTI/MTVA

De a Pedagógus Kar nemcsak a sajtónak, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének sem volt hajlandó érdemben válaszolni.

Nagy Erzsébet, a PDSZ ügyvivője azt mondta az RTL-nek, többször is kereste Horváth Pétert, de szerinte az se véletlen, hogy őket kihagyták az egyeztetésből. „A Nemzeti Pedagógus Kar egy kormány által létrehozott korporatív testület. Gyakorlatilag ha a kormány tárgyal a Nemzeti Pedagógus Karral, az olyan, mintha saját magával egyeztetne, és én úgy gondolom, Horváth Péternek ilyen értelemben rendkívül kínos szerepe van.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.