Újabb razziasorozatot indított a brüsszeli rendőrség

eu
2022 december 12., 18:12
comments 5

Folytatódik a Katar-gate, újabb házkutatásokat tartott a brüsszeli rendőrség. Eddig összesen hat embert tartóztattak le, négyen pedig még őrizetben vannak.

photo_camera Fotó: FREDERICK FLORIN/AFP

A belga ügyészek azt mondták, ezúttal 19 lakóhelyet és irodát, valamint számtalan parlamenti irodát kutatták át, vizsgáltak meg és zártak le. Egy uniós törvényhozó lakásán 150 ezer euró értékben csekkeket találtak. Informatikai eszközöket foglaltak le az EP munkatársaitól, mielőtt törölhetnék az adatokat.

A jelenleg is fogva tartott négy gyanúsított szerdán áll bíróság elé.

Roberta Metsola az EP elnöke azt mondta, teljeskörű vizsgálatot indít. Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke sürgette, hogy minden uniós intézmény fogadjon el azonos és szigorú átláthatósági normákat. Ezzel együtt Von der Leyennek nem sikerült felállítania az ígért független etikai felügyeleti testületet, amely felügyelné a jelenlegi és egykori EU-tisztviselőket. (Politico)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.