A PDSZ szerint vannak iskolák, ahol leszerelték a hőmérőket, hogy ne lássák a tanárok, hogy hány fok van

oktatás
2022 december 13., 19:40
comments 22

Lezárták a radiátorokat, így mindössze 16 fok van a Kőbányai Széchenyi István Kéttannyelvű Általános Iskolában, mondta az intézmény könyvtárosa az RTL Híradójának. Simon Edit hozzátette: bár 20 fokra kellene felfűteni az iskolákat, hétfő reggel a könyvtárban is csak 17 fokot mért.

„A folyosón ma konkrétan 16 fokot mértem. Ott a radiátorok le vannak zárva, nem szabad bekapcsolni, ezért a folyosókon mindenhol hideg van.”

- mondta a könyvtáros. Simon szerint a húsz fokot csak az első és a második emeleten éri el a hőmérséklet, a földszinten nem. Elmondta, hogy az intézményben délután háromkor takaréklángra, 14 fokra veszik le a fűtést, ami másnap reggel öt óráig így is marad.

„Nap mint nap rengetegen jelentkeznek ezzel a problémával. Konkrétan azzal, hogy legfeljebb csak egyes szobákat, egyes tantermeket fűtenek. Folyosókat nem, el tudjuk képzelni, hogy összességében milyen lehet a hőmérséklet az intézményekben. Már olyanról is értesítettek, hogy vannak iskolák, ahol leszereltették a hőmérőket, hogy ne tudják a kollégák mérni,”

- mondta a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének ügyvivője.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.