Az EP megfosztotta alelnöki tisztségétől a Katar-gate egyik főszereplőjét, Eva Kailit

eu
2022 december 13., 12:58

Az Európai Parlament 625-1 arányban, 2 hiányzással megszavazta, hogy megfosztják a vesztegetési és korrupciós botrányba keveredett Eva Kaili görög EP-képviselőt alelnöki tisztségétől. Kaili a múlt pénteken indult - azóta egyre nagyobb - Katar-gate egyik főszereplője, akit már az első napokban kirakott az európai parlamenti (Szocialisták és Demokraták Progresszív Szövetsége) és a görögországi (a szocialista PASOK) pártja.

photo_camera Fotó: MENELAOS MYRILLAS/SOOC via AFP

A volt alelnök szerdán áll bíróság elé, jelenleg minden vádat tagad. A parlament plenáris ülésén kedd délután, míg az EU vezetői várhatóan az Európai Parlament rendes brüsszeli csúcstalálkozóján vitatják meg az ügyet, amikor találkoznak az EP elnökével, Roberta Metsolával. (Politico)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.