Kétpárti javaslat készült a Tiktok betiltására az Egyesült Államokban

külföld
2022 december 13., 19:50

Marco Rubio republikánus szenátor kedden bejelentette, hogy kétpárti törvényjavaslatot terjeszt elő a kínai TikTok betiltására. Ezzel növelnék a nyomást nyomást a tulajdonos ByteDance Ltd-re. Az Egyesült Államokban ugyanis attól tartanak, hogy az alkalmazást amerikaiak elleni kémkedésre és a tartalmak cenzúrázására használhatják.

A jogszabálytervezet blokkolna minden tranzakciót az olyan közösségi médiavállalatok esetében, amik Kína vagy Oroszországban befolyása alatt állnak. Az amerikai képviselőházban egy hasonló törvényjavaslatot Mike Gallagher republikánus és Raja Krishnamoorthi demokrata képviselő támogatott.

Egy novemberi meghallgatáson Chris Wray, az FBI igazgatója azt mondta, hogy a TikTok amerikai működése nemzetbiztonsági aggályokat vet fel, és felhívta a figyelmet arra a veszélyre, hogy a kínai kormány felhasználhatja azt a felhasználók befolyásolására vagy eszközeik ellenőrzésére.

Alabama és Utah hétfőn csatlakozott a többi amerikai államhoz, amelyek nemzetbiztonsági aggályokra hivatkozva megtiltották a TikTok használatát az állami kormányzati eszközökön és számítógépes hálózatokon. (Reuters)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.